“Acabant la feina”

“Acabant la feina”

Una nova víctima, ja en queden ben poques a sacrificar.

Ara li toca a la Drogueria Gomara del carrer Elisabets cantonada amb Xuclà, un comerç de més cent trenta anys d’història que no pot fer front als 4000 € de lloguer que demana la propietat per a renovar el contracte.
Aquest és la conseqüència, però el “per què” és la suma d’un compendi de disbarats, dels quals Colau i companyia no són més que la “puntilla” però no pas l’origen.

Per saber d’on venen aquests fangs hem d’anar lluny, el 1985, el famós decret del ministre Boyer del PSOE, la Llei d’Arrendaments Urbans, legislacions amb les quals va liberalitzar rendes, horaris comercials i la inversió estrangera, en pocs anys molta gent va haver de marxar de casa per l’augment salvatge dels lloguers.

“Curiosament”, Boyer va fer el contrari del que havien dit que farien en la campanya electoral, no us sona?
És veritat que el decret va establir unes moratòries, també pels comerços, i cal afegir que per exemple l’ajuntament de Barcelona en va afegir encara més, però tot estava sentenciat des del mateix dia del decret i només va ser una qüestió d’allargar la soga.

Altres “banderilles”, que només esmentarem, al barri van ser l’inici de la immigració massiva a partir de mitjans dels anys noranta, la delinqüència, l’especulació al barri …. tot amb la complaença del govern de torn (val a dir que l’única que va intentar posar fil a l’agulla va ser la regidora independent Itziar González …. i així li va anar).

Quedi doncs ben clar, el desastre actual, si bé agreujat per una administració nefasta com potser mai ha patit la ciutat, no és únicament dels “podemites”, és la cirereta de les polítiques liberalitzadores implementades per l’esquerra, sobretot, i la dreta, durant els darrers trenta-cinc anys.

… I fins aquí he arribat, ara tindrem un nou comerç de multinacional amb treballadors mal pagats i proletaritzats o la fruiteria-badulaque-tenda de mòbils de pakistanesos, una nova rentadora de diners que tant li cal al barri emblema de la … multiculturalitat.

Tot sigui per acabar de destruir el Raval i ja de pas … La ciutat.

No hi ha comentaris

Publica un comentari