Als immigrants no els interessa la nostra llengua.

Als immigrants no els interessa la nostra llengua.

La quantitat d’immigrants que estudien català sempre ha estat una estadística molt propera al falsejament, per exemple comptabilitzar per temporades, una de les més clàssiques. En qualsevol cas, estudiar no és parlar i com admet la notícia “només un 4,2% dels estrangers residents a Catalunya” la tenen com llengua habitual.

Desgranem aquesta dada, evidentment es refereix als residents legals, aproximadament un 1,050000 (segons IDESCAT) però aquestes xifres no compten la resta, aproximadament un 650.000 entre nacionalitzats i il·legals, un doble col·lectiu en el qual el % encara és més minso (per no reduir a zero en el cas dels il·legals) i també en els nacionalitzats, la majoria sud-americans (l’estat espanyol els facilita l’obtenció per “afinidad cultural”).

En resum uns 45.000, el 4,2%, segons estadística aportada pel diari i, serem generosos, un 3% entre la resta, nacionalitats i il·legals, això fa com a màxim uns 60.000 que utilitzen el català del total real d’immigrants a Catalunya, que volta l’1,700000, i deixa el % real en un 3,5.

Aquesta és la realitat envers la llengua catalana, no interessa als immigrants….de tradicions, història i la resta, dels que en fa “ser catalans”, no cal ni parlar-ne.

Davant aquesta situació, que coadjuvada amb la demografia negativa i l’èxode del jovent català ens porta el desastre, trobem als multiculturalistes que volen rebre més immigració i als senyors d’ERC i altres animalons que avalen el bilingüisme, entre tots, sens dubte, fan les delícies dels espanyolistes més extremistes que volen acabar amb el nostre poble.

Per acabar, la nota patètica de la notícia, el “raonament” d’Eulàlia Buch, coordinadora de l’àrea d’Acollida Lingüística de la Plataforma per la Llengua, i digne d’una persona que s’ha begut l’enteniment, veu “normal” que hi hagi hagut una davallada en el nombre d’inscrits al CPNL perquè s’ha frenat l’arribada d’immigrants.

Només polítiques nacionalistes poden revertir l’actual camí, perquè el moment d’inflexió és molt a prop, o caixa o faixa.

SOM catalans.

http://www.elpuntavui.cat/societat/article/5-societat/869999-el-catala-no-atrapa-els-immigrants.html

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.