Autopistes de franc?, no fem volar coloms.

Autopistes de franc?, no fem volar coloms.

Ara que s’ha acabat la concessió ens han omplert de notícies només aptes per nens del tipus “ara ja no s’haurà de pagar”. Tanmateix ja surten veus des d’amunt que demanen “ingressos alternatius” perquè si no la Generalitat perdrà uns 200 milions d’ingressos a l’any. Ja estan pensant com “compensar-los”. “La casual aparició” de l’impost sobre el CO₂ fa més tuf del suportable.

Així, intempestivament, la xifra quadra aproximadament amb la despesa directa que generen els presidiaris immigrants a les nostres presons, així que la sortida fàcil seria fotre’ls fora i una cosa aniria per l’altra, però com hem de moure’ns en la realitat i del que “es pot fer”, la nostra proposta sobre el tema aniria pel mateix camí que han establert els suïssos, tipus “vinyeta”. Uns 40 euros l’any i ús il·limitat d’autopistes, qui no les faci servir no paga. Tanmateix així s’evita el greuge comparatiu amb el turisme. El mètode per obtenir el dret a circular-ne és senzillíssim, de fet es poden comprar fins i tot a les benzineres i és obligatori per a tots, nacionals i turistes.
Això seria el millor pel país i per la gent, però coneixen als que ens governen, sangoneres insaciables, acabarem pagant tots, i a la fi, més i tot.

Evidentment no podem comparar la xarxa viària d’estats com Suïssa o Alemanya, amb carreteres i autovies que molts cops fan innecessari fer servir les autopistes, però això, i el greuge històric estatal pel que fa a Catalunya, ja és matèria per una altra proposta política.

No hi ha comentaris

Publica un comentari