Barcelona, 200 furts al dia?

Barcelona, 200 furts al dia?

Dades. Del dia 1 de gener al 30 de juny d’enguany a Barcelona s’han denunciat 36.386 furts. No s’especifica quants han estat delicte lleu (sostracció d’un valor de menys de 400 €) i quants com delicte menys greu (sostracció de més de 400 €).

Dividim doncs el total entre els cent vuitanta dies dels primers sis mesos de l’any i surt una xifra de 202 al dia. Utilitzarem la xifra de 200 per arrodonir … Ja no ve d’un.

Bé, sembla aleshores, si no es pensa amb deteniment, que aquesta és l’escandalosa i mantinguda xifra, però en realitat no és pas així.
Segons les Enquestes de Victimització del mateix ajuntament no arriba al 20% les persones que denuncien fets delictius dels quals són víctimes a la ciutat de Barcelona. Afegim, pel que fa als turistes, els grans damnificats d’aquesta xacra, que excepte que el furt hagi estat important i/o els hagin sostret documentació que els cal per viatjar, no acostumen a denunciar.
De totes maneres mantenim pels turistes aquest 20% de “denunciants”, per falta de dades més concretes.
Segons això la xifra aproximada real dels furts diaris a Barcelona se n’anirien a uns 1000, en números rodons.

Però, ah caram!, la cosa no acaba aquí. A les comissaries, quan es fan denúncies per aquest tipus de delicte, hi ha cops que la gent no té absolutament clar si li han sostret o pot haver-ho perdut, en aquest cas, quan preguntada la víctima manifesta que “no ho té clar” el policia de torn té instruccions de tramitar-la com denúncia de pèrdua. Quants furts desapareixen també així de l’estadística?, no ho sabem ni podrem saber-ho mai, però és com allò de les Meigues, que “¡Haberlas haylas!”.
Resum, els furts reals que es produeixen a Barcelona, passen de 1000 al dia … i som prudents.

Que el govern?, que fa “el gobierno”?, res de res, excepte mentir, dissimular, fer l’orni, maquillar estadístiques com pot, fer crides a “no estigmatitzar col·lectius” i vendre motos, com l’enèsima reforma de major pena judicial al tercer furt … Vosaltres sí que feu PENA.
Els governants no són part de la solució, SÓN PART DEL PROBLEMA.

O ELS TRÈIEM O ENS ENFONSARAN DEL TOT.

SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Publica un comentari