Bufades d’aire nacionalista al programa “opina youth”.

Bufades d’aire nacionalista al programa “opina youth”.

Pels que no vàreu poder escolta ahir les intervencions de Jordi Garcés al programa “opina youth” aquí el teniu sencer. (De fet el debat que dóna títol al programa d’aquest dia comença des del minut 22)
Volem aclarir un fet puntual, que en Jordi no va poder aclarir per falta de temps, enfront dels comentaris continus i malintencionats del representant del FNC, al qual sembla que li preocupa més atacar-nos que l’estat en el qual es troba Catalunya.
La nacionalitat és una cosa prou seriosa per banalitzar-la, com sembla que alguns pretenen. El principal que volem deixar clar és el següent.
1 la immigració massiva sempre és un desastre, tant pels receptors, com, sigui dit, pels emissors.
2 les possibilitats d’integració-naturalització no són pas les mateixes per les persones que provenen d’un tronc antropològic, religiós i cultural germà, que per les persones que vénen d’indrets sense cap semblança amb les nostres tradicions, religió, cultura i forma de ser i viure-entendre el món.
3 La cosa no va de si una persona del tercer món en concret pot arribar a assolir la nacionalitat catalana, naturalment, però com aquesta persona provindrà i pertanyerà a “un món” completament diferent del nostre, com ja hem explicat, el procés serà dificultós i, repetim, excepcional, un fet totalment puntual i anecdòtic.
Aclarit això, gaudiu, perquè sentir parlar a Jordi és tot a una bufada d’aire fresc.
No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.