Carta oberta al MHP Artur Mas: faci-li un escac a Mariano Rajoy.

Carta oberta al MHP Artur Mas: faci-li un escac a Mariano Rajoy.

Molt honorable President Artur Mas:

S’acosta el dia de la consulta i és el moment de l’estratègia, el moment de donar més força a la votació del 9N i evidenciar la naturalesa antidemocràtica del Govern espanyol davant d’Europa i l’opinió pública internacional. Des de SOM Catalans ens atrevim assessorar i aprofitar en aquest sentit, les febles argumentacions de l’Executiu de Madrid, les usi en contra.

Donant per absolutament indiscutible que només el poble català és el subjecte polític legítim per decidir el nostre futur, però davant la insistència de Rajoy que “sobre aquesta qüestió han de votar tots els espanyols”, li Lloem acceptar la proposta del president espanyol i -acord a les seves pròpies paraules- demanar-li que convoqui un referèndum a tot l’Estat espanyol, sobre la possibilitat que Catalunya esdevé un Estat independent.

Davant aquest oferiment per la seva banda, el president espanyol no tindrà més que dues opcions:

Acceptar-ho: el que seria absolutament beneficiós per a la excusa catalana pels següents motius:

El referèndum seria organitzat i pagat per l’Estat espanyol.

Podrien votar els catalans residents fora de Catalunya sense problemes ni boicots pel cens electoral.

Els resultats al País Valencià i a les Illes Balears podrien donar sorpreses agradables per a nosaltres, i inquietants per a l’Estat espanyol.

A Euskal-Herria es votaria en “clau basca” amb el que una victòria del Sí en aquesta nació crearia automàticament un important problema addicional al Govern espanyol.

Els resultats en el conjunt de l’Estat espanyol podrien ser molt més favorables a la independència de Catalunya (per diferents motius) dels que es podria preveure, donant així encara més legitimitat a la nostra decisió.

No acceptar-ho:

En aquest cas, i sent l’opció clarament previsible, Mariano Rajoy evidenciaria davant l’opinió pública internacional que no s’oposa a que els “catalans votin” sinó que és un profund anti-demòcrata que nega aquest dret en qualsevol cas i circumstància al conjunt dels espanyols.  I quedarà encara més legitimat davant l’opinió pública internacional que, davant la negativa del Govern espanyol a deixar votar, Catalunya organitzi el referèndum previst per al pròxim 9 de noviembre.

Amb l’única voluntat d’intentar ajudar que la voluntat dels catalans sigui atesa i respectada,

Molt cordialment

SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.