Comunicat de SOM catalans.

Comunicat de SOM catalans.

L’entrada a presó d’Oriol Junqueras i la resta de consellers imputats, és una demostració més del caràcter colonial de l’Estat espanyol, la intenció no és ni serà mai la de guanyar-se l’adhesió de Catalunya sinó la venjança, la negació, la repressió i la imposició de la seva voluntat per “dret de conquesta”, així és i així ha estat sempre des dels nefastos “Decrets de Nova Planta”.

Condemnem aquest nou capítol repressiu de l’Estat colonial espanyol i compartim la indignació del poble català davant d’aquests fets, però no podem entendre que l’actitud espanyola hagi provocat la menor sorpresa; l’única manera de vèncer l’enemic és conèixer-lo, i aquest ha de ser el primer deure de la societat catalana.

Dit tot això, assumim la valentia de dir les contradiccions per part del Govern català, que aquesta situació ha evidenciat. Com a partit polític hem d’analitzar clarament la situació política, sense referències a desitjos que es confonen amb realitats ni a futuribles imaginats o imaginaris.

El mateix dia en què Carles Puigdemont declarava des de Bèlgica ser el president legal de la República catalana, Oriol Junqueras i els consellers (en teoria part d’aquest govern) van acceptar anar a un tribunal de Madrid i declarar davant un jutge espanyol. El fet de fer-ho simplement nega l’existència d’aquesta República i d’aquest govern català i confirma que tots ells accepten la legislació i la sobirania espanyola. És una falta de fermesa absoluta i una incongruència evident, precisament en el moment en què cal definir les realitats, especialment si es busca el suport internacional. Com volem que cap país reconegui una República que no es reconeix a si mateixa?

És per això que un cop més volem assenyalar que no només la brutal repressió espanyola és un problema per al poble català, sinó que també ho és una classe política que no a estat capaç d’actuar a l’alçada de les circumstàncies que ells mateixos han provocat. Cap país pot alliberar-se si la seva classe política no assumeix aquest desafiament fins a les últimes conseqüències.

SOM catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.