Condemnat per defensar-se.

Condemnat per defensar-se.

La història és coneguda, fa 5 anys a la vila de Porreres quatre lladres van entrar a la casa d’una família. Violència, amenaces, la dona tancada en una habitació i els lladres volien obligar l’home a obrir la caixa forta. La víctima va poder agafar una escopeta i va pelar a un dels lladres. Ara l’han condemnat, després de 5 anys de calvari, per homicidi, ja que no li han aplicat l’eximent completa de defensa pròpia.

La pregunta que nosaltres fem i que no hem sentit fer a NINGÚ, és la següent: com podia defensar-se un home de 78 anys de quatre individus joves que li volien robar i qui sap que més haurien fet?, a resposta és òbvia, de cap manera si no era amb una arma de foc, que és el que va fer, i per això el condemnen.

Ho direm també nosaltres, perquè sembla que ningú gosa dir-ho clar, el missatge que ens envia el govern i la judicatura és aquest: ENS HEM DE DEIXAR ROBAR.

Segurament no anirà a la presó, perquè li faran un indult parcial, el justet perquè no entri, però no pas total … Ja que del que es tracta és que “aprenguem la lliçó” que en vol transmetre el sistema polític i judicial.

A SOM Catalans estem a favor d’una reforma del concepte de legítima defensa. Un bon exemple que resumiria el que volem és la llei promulgada a Itàlia l’abril de 2019, quan era ministre de l’interior Matteo Salvini, i que precisament, entre altres articles i qüestions, esmenava el concepte de la defensa amb una frase prou representativa: “La defensa sempre és legítima”.

No hi ha comentaris

Publica un comentari