CRIDA ALS NACIONALISTES CATALANS.

CRIDA ALS NACIONALISTES CATALANS.

El nacionalisme català no ha quallat políticament com una alternativa de país.
Sigui per les interferències de la nefasta classe política catalana, sigui una estratègia utilitarista (treballar dins l’independentisme no nacionalista com un corrent intern), sigui per no saber articular-se o sigui per falta de convenciment propi, aquesta és la realitat dels darrers 40 anys.
Els intents d’articular un partit nacionalista amb opcions de poder polític han estat pocs, sigui dit amb respecte i sense ànim de crítica als que ho han intentat, i no ha donat fruit … Fins ara.

El resultat d’aquesta mancança ha estat desastrós. L’independentisme ha estat segrestat en mans d’una amalgama de gents i partits amb els seus corresponents maquillatges ideològics propis, però tots tenen en comú una màxima, el rebuig de la ideologia nacionalista. Des d’un PEDEcat que ha jugat innoblement amb la paraula, oferida de tant en tant als nacionalistes per tenir-los sota el dolç jou, fins a una CUP que s’ha declarat sense fissures com antinacionalista.

El moment actual: la situació a la qual ens ha portat el processsime no cal reflectir-la, tots els que no volem autoenganyar-nos la tenim ben clara. És el retorn a l’autonomisme entre “finestres d’oportunitat”, presos polítics pel mig com moneda de canvi i petites estridències verbals per mantenir el caliu dels inassequibles. Mentrestant el poble català va desapareixent en una crisi demogràfica no vista des de les plagues de l’edat mitjana, a un ritme paral·lel com desapareix també la seva llengua.
La situació és aquesta, no val fer l’estruç.

Per tot això fem UNA CRIDA al nacionalisme català, oblidem velles baralles, els personalismes, les crítiques, les desqualificacions i les torres de marfil de la puresa, tan bonica com inhabilitant. Toca fer causa comuna, toca mullar-se, toca fer política i toca, fins i tot, “embrutar-se” (no és possible fer política de veritat sense fer-ho, és impossible)

Fa un temps vam crear SOM Catalans, amb esforç i una certa solitud, sobretot als inicis. Hem estat puntualment criticats i volgudament incompresos per alguns, encara que afortunadament són menys cada cop.

Avui dia estem en disposició de presentar candidatures a les eleccions municipals, el moviment va creixent.
Volem que SOM Catalans es converteixi en l’alternativa nacionalista de la qual Catalunya encara n’és orfe. VENIU AMB NOSALTRES, des de dins podrem millorar el que sigui necessari (nosaltres creiem que és la feina i el compromís el que dóna dret a tenir veu i redreçar, si escau, les polítiques i propostes del partit).

Hi ha molta feina a fer i cal fer-la sense més retards, el futur de Catalunya se’ns escapa de les mans i sense nacionalisme acabarem sense nació.

SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.