Delinqüència, estadístiques i manipulacions.

Delinqüència, estadístiques i manipulacions.

L’augment de la delictivitat a casa nostra és un fet prou evident … i malgrat tot les estadístiques que ens aporta la Generalitat-mossos d’esquadra són una mentida flagrant.

La manipulació estadística comença a les mateixes comissaries, a on per exemple molts furts, quan la víctima no està completament i absolutament segura del fet es tramiten com … “pèrdues”.

Després aquestes estadístiques arriben “més amunt” a on són diversificades de forma convenient. Un exemple, si cal dissimular els robatoris a domicilis perquè “no augmentin tant” se’n fa un segregat i es crea un apartat de robatoris a “locals” i així es “redueixen” els primers.

N’hi ha més, molt més, però amb això hom amb criteri pot fer-se una idea de com es “fabriquen” les estadístiques delinqüencials.

Per acabar d’adobar-ho, a tot això cal sumar la “xifra negra” que explicat de forma resumida és la diferència entre els delictes que consten (denunciats, o del que se’n té coneixement) i els que no (els que realment es cometen), una xifra considerable de la qual se’n fan estudis però que darrerament ni s’esmenta. Aquesta xifra negra és especialment important en els petits delictes o per exemple també en els tràfics de drogues, en els quals, si no es deté algun traficant, no hi ha “denuncia” (és a dir, no se’n té coneixement i no consta a cap estadística).

En resum, no hi ha cap voluntat política de posar remei a la xacra que patim.

Per a SOM Catalans la cosa és prou clara, contra a delinqüència sense tolerància, fan falta polítiques de xoc i les implementarem.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.