Dos galifardeus, una foto.

Dos galifardeus, una foto.

Aquests dies tots els mitjans de l’òrbita catalana processista se’n fan ressò de la trobada Torra-Puigdemont a Cotlliure i de la foto al costat de la tomba del poeta Antonio Machado, republicà espanyol.

Les crítiques han sovintejat, era un espanyol anticatalà, d’ell podem recordar frases com aquesta: “en lo referente a Hacienda es un verdadero atraco y en lo tocante a la Enseñanza es algo verdaderamente intolerable” de quan era diputat a Madrid.
Aquí en teniu un altre: “De aquellos de quienes se dicen ser gallegos, catalanes, vascos, extremeños, castellanos, etc., antes que españoles, desconfiad siempre. Suelen ser españoles incompletos, insuficientes, de quienes nada grande puede esperarse”.

Bé, queda clar, això l’espanyolitat irredempta de Machado no és cap secret però hem d’afegir alguna cosa més. “Ells”, Torra i Puigdemont, això de l’anti catalanitat d’en Machado també ho saben, i malgrat tot s’han fet la foto.
A on volen arribar?
Les fotos no es fan perquè sí, tenen un significat i aquesta també el té.
Puigdemont i Torra han fet una picada d’ull, un ull molt gran, al republicanisme espanyol. La simbiosi del “lluitem per la república”, allò de “la independència” ja no surt ni als cromos, a un “estem per un canvi dins d’Espanya per fer-la republicana”, és evident.
Hi haurà qui ho veu, hi haurà qui no ho veu i … N’hi haurà que ho veuen però faran veure que no ho veuen tot auto excusant-se amb allò que són noves tàctiques d’aquelles tant estrambòtiques com inversemblants a les que ens tenen acostumats aquesta colla de mentiders.

Res més es podia esperar dels estafadors del procés … El procés continua ….

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.