El català és en greu perill.

El català és en greu perill.

Més enllà de les encertades declaracions de Josep Maria Virgili i Ortiga volem cridar l’atenció sobre un punt concret de l’article.
Diu el professor: –“Quan feia de professor de català explicava els tres motius de desaparició d’una llengua, que tot sovint es barregen. La primera causa és que es morin tots els parlants. En algunes tribus o pobles això ha passat. Aquest és un cas extrem que sembla que, en el cas del català, no passarà. Després hi ha la substitució lingüística, que és sobre el que més s’alerta. Que el català sigui substituït pel castellà. Després hi ha el tercer factor, que és la dissolució. La llengua no es deixa de parlar mai, però cada vegada es fa més igual a la llengua subordinadora fins que la llengua funciona com un dialecte de la llengua invasora

Doncs bé la situació actual combina les tres causes, el català minva, els catalans estem desapareixent demogràficament i la qualitat de la llengua es rebaixa dia a dia, pel camí d’un catanyol que, no ens enganyem, ens afecta a tots.
La “proposta actual” del bonisme català, això de “convertir en catalans” masses ingents d’immigrants que ni saben ni majoritàriament volem integrar-se, d’aprendre el català ja ni en parlem, només pot ser producte d’una ment obnubilada o … malintencionada.

El català necessita una actuació ferma, molt ferma, per part del govern i les institucions, només una política nacionalista pot aconseguir-ho.

vos, que n’opineu?

SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.