El desastre de Castor, paradigma de la casta espanyola.

El desastre de Castor, paradigma de la casta espanyola.

La setmana passada el govern espanyol declarava finalment en estat d’hibernació el magatzem subterrani de gas Castor, situat a 25km de la costa mediterrània, després de que s’hagen detectat centenars d’efectes sísmics perillosos a molts punts dels Països Catalans.

Aquest projecte havia estat promogut per l’empresa Escal UGS, amb participació del 66% d’ACS, empresa de l’actual president del Reial Madrid Florentino Pérez, el qual assegurava fa menys d’un any en una entrevista que al 2014 el magatzem tornaria a funcionar malgrat les denúncies i advertències que la Plataforma per les Terres del Sénia havia fet des de l’any 2010.

Amb la declaració del tancament per temps indefinit del magatzem pel perill que suposa, els consumidors hauràn de pagar la desfeta de les seves butxaques, amb un cost de 1.350 milions d’euros finançats a 30 anys.

Des-de SOM Catalans denunciem enèrgicament els procediments arbitraris i sapastres dels governs espanyols de Zapatero i Rajoy a l’hora de gestionar els recursos energètics de l’Estat, que han afectat directament a la seguretat de tots els Països Catalans.

Exigim al govern de la Generalitat que prengui mesures per impugnar l’acord del govern espanyol amb l’empresa promotora mitjançant la qual el nostre poble hauria de pagar també la seva desfeta, a més d’haver patit els efectes sísmics.

Donem tot el nostre suport al síndic de greuges Rafael Ribó en el seu treball d’anàlisi de possibles irregularitats en l’adjudicació del projecte, i l’animem a prendre les accions legals derivades pertinents.

Assenyalem la hipocresia dels grups justiciers franquistes com Manos Limpias, que només es recorda de Catalunya i dels catalans quan es tracta de defendre els seus interessos polítics espanyolistes.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.