El model de la cohesió, el model del fracàs.

El model de la cohesió, el model del fracàs.

Parlant sobre el tema de la immersió (paraula que ensuma enfonsament …) Irene Rigau, exconsellera d’Ensenyament, va declarar ahir a la premsa: «Si no protegim la immersió, anirem cap al model basc i es posarà en risc la cohesió» (diari “nació digital”, notícia de 7 de maig de 2022).
Doncs potser és arribada l’hora de fer una reflexió sobre el “model català” i això de la cohesió i els seus resultats tan decebedors.

“El català ha perdut mig milió de parlants en 15 anys” (diari “el punt Avui”, notícia de 28 d’octubre de 2021). Enfront d’això que tenim? “El model basc: en 30 anys s’ha triplicat el nombre de joves bascoparlants. Un 82,4% de les famílies opta per l’euskera com a llengua vehicular” (diari “Ara”, notícia de 18 de desembre de 2021).

Per altra banda, resulta curiós que actualment Irene Rigau defensi aquest model “de cohesió” que fracassa a dia que passa. Sembla que s’ha oblidat de quan deia: “La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha atribuït l’estancament general dels resultats de l’informe PISA 2012 a Catalunya a les “diferències socioculturals” de l’alumnat i a “l’alt percentatge d’estudiants procedents d’altres països” (diari “Ara”, notícia de 3 de desembre 2013).

La realitat és la que és, aquest “model cohesionador”, que pretén fer de l’escola l’element base per una futura conformació de la cohesió social (així ho expliquen “ells” mateixos: «la possibilitat de compartir un projecte col·lectiu de futur que es pugui viure plenament des de la diferència») NO FUNCIONA, com la majoria de dèries del progressime, tant utòpiques com falses.

Així doncs, i mentre no canviï el marc de la situació social i de minorització que vivim, els bascos han demostrat ser molt més intel·ligents i pragmàtics, els resultats ho avalen.

Aquí, en canvi, continuem practicant aquesta supèrbia que ens fa creure que som una mena de poble predestinat a ser els campions mundials de la ideologia progressista, i que l’únic que fa és portar-nos al desastre, al lingüístic, també.

Un dibuix de portada per il·lustrar el que esmentem sobre les dèries del progressisme a casa nostra …. el fracàs està garantit.

No hi ha comentaris

Publica un comentari