El políticament correcte i l’auto-censura.

El políticament correcte i l’auto-censura.

La dictadura del políticament correcte, consisteix a provocar la por a tot aquell que no comparteix els dogmes multiculturals dominants i s’atreveix a criticar-los. Aquesta por té dos efectes: que efectivament els “dissidents” no s’atreveixin a “dissentir” públicament, i un altre més sibil·lí, però més perillós, que aquesta “por” els faci pensar que usant altres paraules podran dir el mateix “sense que es noti “, el lamentable és que en aquest joc no només perden la seva capacitat crítica, sinó que moltes vegades acaben dient el contrari del que inicialment volien dir … sense ni tan sols adonar-se’n.

Si hi ha un àmbit on aquesta auto-censura es fa més evident és en la immigració, on veiem com gent que en principi és crítica amb la mateixa per “no espantar” acaba parlant de “regulació de la immigració”, és a dir de regular que segueixin venin, és a dir en cas contrari del que pretenien dir. El mateix serveix per al mai definit terme de la “integració”, que no vol dir més que admetre l’arribada d’immigrants i què sembli  ¿s’integrin ?, el que sembla ser que vol dir que no violin gent pel carrer, que sàpiguen parlar català (què menys) i que treballin (?), llavors parlar “d ‘integració” en un país com Catalunya amb un 16% d’atur oficial, no és més que caure per covardia i por escènica en la complicitat amb la ruïna i el desastre social del nostre país.

Aquests eufemismes “correctes” no són més que una mostra d’un infantilisme polític, incapaç i ineficaç. La nostra societat demana molt més que el “control” de la immigració, demana que algú s’atreveixi a dir el que ells pensen, que aquí no hi cap ni un immigrant més “integrat o no”, que la immigració és un perill per a la societat, i que el que cal “regular” és com tornar als il·legals i aturats de llarga durada als seus països, és a dir “regular la reemigració”. Una prova que la gent no està per a jocs dialectes sinó per donar suport amb realisme a opcions clares i dures, és la recent victòria de Donald Trump en les eleccions dels Estats Units, la victòria del “políticament incorrecte”.

Ester Gallego

Presidenta de SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.