Electricitat, marihuana i laxitud, còctel servit.

Electricitat, marihuana i laxitud, còctel servit.

L’augment exponencial de les plantacions de marihuana és un símptoma més de la deixadesa de “les autoritats”, que no solament no tenen cap mena de voluntat per acabar amb la xacra sinó que de vegades fins i tot banalitzen el problema i sembla que en fomentin el consum.

Les xifres parlen soles i heus aquí que en el context de la notícia de l’enllaç hi trobem aquesta frase: “Detectar aquests casos il·lícits no és complicat, però posar-hi fi sí que és una tasca que dura mesos”. Per què ha de durar mesos?, perquè com hem dit no hi ha interès real, per part de ningú, de redreçar la situació.

A més a més, sabeu com “soluciona” Endesa la defraudació?, incrementant la factura al conjunt dels consumidors, és a dir, a pagar nosaltres, com sempre.

Així doncs “tot al seu lloc”, al nul interès de “les autoritats” per establir mesures que permetin acabar amb diligència i rapidesa amb les plantacions tan bon punt se’n detecta una, s’hi suma que l’empresa compensa les pèrdues augmentant-nos la factura.

La laxitud de les lleis i la seva encara més laxa aplicació fa la resta. El còctel està servit i les grans operacions policials de portada de diari queden molt boniques, però gairebé no serveixen per res, són gotes en un mar.

La solució és bastant fàcil, com sempre. Un cop detectat per la companyia un frau de més de 400 euros passa a ser un delicte menys greu. Denúncia a la policia en lloc de fer “expedients administratius”, sol·licitud ordre judicial, si escau perquè és una llar, i si no no cal. Detenció per defraudació, si al lloc hi ha plantació de marihuana, s’hi afegeix el delicte de tràfic d’estupefaents i a la garjola. Fi. No és tan difícil, però com ja hem dit no hi ha cap mena de voluntat política per acabar amb el problema … Un cop més.

No hi ha comentaris

Publica un comentari