Els dolents de la pel·lícula.

Els dolents de la pel·lícula.

Amb la mateixa insistència que s’aferrissen a fer-nos mala consciència i recordar-nos que alguns catalans van col·laborar durant un curt espai de temps en el tràfic d’esclaus a les Amèriques (un episodi que es magnifica amb tota intenció) …… amaguen i callen sobre les desenes de milers de catalans, prop d’un milió si sumen tota Europa, que van ser esclavitzats durant tres segles pels sarraïns i els otomans.

Algú ha sentit parlar de la conxorxa entre els moriscos (fins que van ser expulsats definitivament entre 1609 i 1613) i els pirates sarraïns amb l’esclavització de catalans?

Algú ha sentit demanar perdó a Turquia o als països dels nord d’Àfrica, els majors traficants d’esclaus de tota la història?

Algú ha sentit algun estat d’Àfrica demanar perdó per ser instigadors i col·laboradors del tràfic d’esclaus que creuava tot el continent (i que excepte durant part el segle XIX que anava parcialment a les costes per ser embarcat cap Amèrica) era tot destinat a països musulmans?

Algú ha sentit a parlar van que ser els estats europeus els que van fer abolir, en alguns casos van haver d’utilitzar fins i tot la força, el tràfic d’esclaus a l’Àfrica i de com alguns reietons de tribus … Se’n queixaven?

Algú sent parlar de com en alguns estats del centre d’Àfrica encara és practica l’esclavatge de manera ….. no gaire encoberta?

Doncs resulta que no, que excepte alguna notícia puntual com la de l’enllaç, i mai als grans mitjans, sempre plou en la mateixa direcció.
La intencionalitat és clara, es tracta de fomentar un sentiment de culpa col·lectiva per desfermar-nos i curtcircuitar-nos psicològicament a l’hora de dir PROU a la immigració.

No caigueu al parany.

https://www.elnacional.cat/ca/cultura/catalans-venuts-esclaus_274470_102.html?s=09&fbclid=IwAR0SR0epnFo94kkjJiN7H-ROW4jW3YVX6-qwlwoap1K9h9S8cVMerx7cJd4

No hi ha comentaris

Publica un comentari