Els espanyols residents a Catalunya: una forta fractura sociològica.

Els espanyols residents a Catalunya: una forta fractura sociològica.

A la recent enquesta del CEO sobre intenció de vot, aquest prestigiós centre d’estudis publica els resultats d’intenció de vot fent dos grups diferents: dels nascuts a Catalunya i els residents a Catalunya nascuts a Espanya, i els resultats publicats posen en evidència una forta fractura sociològica entre aquests dos grups de població.

Entre els nascuts a Catalunya, ERC és la primera força política amb 43,20% d’intenció de vots, seguit per CiU amb el 26, 92%. Per als nascuts a Espanya, el primer partit és el PSC amb 25, 74% de vots i el segon C’s amb 18,81%.

Entre els nascuts a Catalunya la suma d’ERC-CiU-CUP aconsegueix el 75,14% d’intenció de vots; mentre que la suma de PSC-Cs-PP només el 12,47%

Entre els nascuts a Espanya la suma de PSC-Cs-PP és del 53,45%; mentre que la suma CiU-ERC-CUP es queda en un avantatjós 29,8%.

Això hauria de fer reflexionar el Govern a l’hora d’establir el cens, que hauria de demanar almenys 15 anys de residència a Catalunya per poder votar. Recordem que a Escòcia el “sí” va perdre el referèndum precisament pel vot dels anglesos residents a Escòcia, més els dels polonesos i els pakistanesos, tots ells van votar massivament “no”.

Algú ha de dir: no tots els que viuen a Catalunya són catalans, com així demostra la intenció de vot publicada pel CEO.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.