Hem de tenir dret a defensar-nos.

Hem de tenir dret a defensar-nos.

…. José Lomas, un avi de 77 anys que va matar a un home que havia entrat a robar a la seva casa de Ciudad Real ha estat més de mig any a la presó i ara que el deixen sortir encara està pendent d’un judici.

….. Ara farà uns tres dies …. Un home de 72 anys ha resultat mort aquesta matinada després de rebre un cop al cap mentre robaven a la seva casa.

Sembla que el sistema només ofereix dues possibilitats enfront d’agressions i robatoris, presó o mort.

Com ja hem deixat dit a les nostres proposes, secció seguretat ciutadana ….
“Som els ciutadans els que legitimem democràticament l’autoritat, que prové de nosaltres, i deleguem el seu exercici a l’estat, que utilitza els efectius policials i judicials pel seu manteniment. En conseqüència i com a membres del poble, tenim també el dret d’exercir.
Així doncs, la col·laboració de la ciutadania en el manteniment de la seguretat esdevé dret, i en els temps actuals, necessitat. La figura del sometent, d’arrels medievals i d’origen català, encaixa plenament aquestes expectatives”.

El dret a la legítima defensa ha de ser entès en un context ampliat i realista.

Pels interessats en el tema recomanen un ull a la reforma de la llei de la legítima defensa que va impulsar Matteo Salvini quan va ser ministre de l’interior a Itàlia, perquè a grans trets (i mai millor dit) … Marca el camí.

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari