La contractació d’immigrants triplica la dels autòctons.

La contractació d’immigrants triplica la dels autòctons.

Deixem a part els tics “culpa-contraprestació” amb els immigrants de l’articulista i anem al tema, l’augment de l’ocupació de la qual … “La contractació d’immigrants triplica la dels autòctons” … Mentrestant, afegim, molts catalans resten a l’atur.

Ara comentarem el que no es menciona, …. pauperització de la feina, sous retallats o retribucions per hores a preus de misèria, proletarització de petits autònoms que han de plegar per treballar “a sou”, mentre al mateix temps som testimonis de moltes altes a la seguretat social de falsos autònoms (el sistema que fan servir moltes empreses per disminuir despeses de plantilla) i tot plegat en un marc de contractacions eventuals que de vegades són per hores.
Vivim en un paradigma curiós, mentre veiem els augments exponencials dels beneficis de les grans multinacionals i corporacions, els sous a dures penes es mantenen, i per abonar i alimentar la situació, el gran capital ens ha portat (amb la col·laboració de l’esquerra) la immigració i la fa servir com dúmping social contra el treballador del país, obligant-lo a “rebaixar” les seves demandes i coaccionant-lo a treballar amb sous i condiciones que cada dia s’acosten més al del segon món.

Se’n diu enginyeria social, se’n diu destruir-nos com a nacions, se’n diu fer-nos cada dia més dependents, se’n diu debilitar les nostres societats per poder fer la seva selva de mercat i retallar i retallar drets i prestacions als treballadors, se’n diu, en definitiva, neoliberalisme.

Toca canvi de paradigma, toca SOM catalans.
Primer la nostra gent, primer el nostre país, en tot l’abast de la paraula.

https://www.vilaweb.cat/…/la-taxa-daugment-de-locupacio-de…/

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.