La llet … i el que no és la llet.

La llet … i el que no és la llet.

Ben segur que Catalunya i Astùries no són els únics indrets en els quals la bogeria del lliure mercat, que és de tot menys lliure, ho està destrossant tot, especialment el sector primari.

La fal·làcia del lliure mercat i la mentida de llei de l’oferta i la demanda són el tòtem sagrat del liberalisme, la majoria de la gent, inclús de vegades els que en pateixen més greument les conseqüències, no ho saben o no ho volen veure, tan enlluernats estan.

Serveixi l’exemple de la notícia de l’enllaç, una entre centenars del mateix estil que podem trobar. Si l’estat, l’únic que té o hauria de tenir la força per dur-ho a terme, no regula preus i posa al seu lloc a les grans empreses del sector, els ramaders acabaran sacrificant per quatre rals les vaques a preu de carn, s’acabarà la llet i aleshores serà quan el mercat oferirà la seva solució estrella … “La portarem de fora que fins i tot és més econòmica”… Us sona?

Atenció, per què això és important. El problema, que va molt més enllà del de la llet, no ens afecta només a nosaltres i la solució, encara que de vegades no agradi escoltar-ho, passa per ser conscients de les realitats actuals. Quines són?, som a un món de blocs i de forces brutals, cal ser-ne conscients a l’hora de fer els plantejaments adients, si és que realment volem canviar les coses.

El sistema liberal odia les sobiranies i l’estat liberal s’encarrega de les respectives demolicions dels països on aquesta ideologia impera.

Per nosaltres, per SOM Catalans, assolir una plena sobirania nacional, dins el marc d’una Europa de pobles units (d’altra manera és ja impossible), és la nostra punta de llança.

Tot aclarit?

No hi ha comentaris

Publica un comentari