La metàstasi del bonisme … mata.

La metàstasi del bonisme … mata.

Més enllà del que esmenta l’article de l’enllaç sobre el fet que la mort de la funcionària s’hauria pogut evitar de seguir els reglaments i protocoles … Llegir la notícia és d’allò més convenient perquè palesa fins a quin punt les coses estan capgirades i la infecció bonista ho metastatitza tot.

Atur en sortir de la presó, “treball voluntari”, intens que guanyen diners mentre alhora no paguen multes i indemnitzacions a les quals han estat condemnants, serien de les més flagrants, però n’hi ha més.

No es tracta de tenir-los a pa i aigua ni de maltractar-los sense motiu, ni d’obviar que la reinserció, en casos concrets, per determinats delictes i sempre aplicada a condemnats primerencs, pot funcionar.

Els presos, encara que de vegades alguns no ho semblin pel seu comportament, són persones i se les ha de tractar com a tals, però les presons no poden ser esplais de vacances amb serveis innecessaris, piscines i gimnasos, etc.. Que molta gent honrada no es pot pagar.

Resulta inversemblant que el “ràtio” de metges per presos sigui superior al de la població en general.

El treball ha de ser obligatori i els diners han de servir, en primer lloc, per pagar la manutenció pròpia i si en sobren per abonar les indemnitzacions a les víctimes i les multes judicials pendents.

Cal expulsar el bonisme, cal canviar el concepte de les presons i el “perquè serveixen” … No fallen solament determinats procediments, que per descomptat fallen, és la mateixa base ètica, moral i social del sistema … No solament el penitenciari.

FOTO: Piscina coberta de la presó d’Archidona, a Màlaga.

https://elcaso.elnacional.cat/ca/noticies/crim-mas-enric-pogut-evitar-desmunten-versio-oficial-assassinat-nuria_1220184102.html?s=09

No hi ha comentaris

Publica un comentari