La nostra valoració de la consulta del 9 de novembre.

La nostra valoració de la consulta del 9 de novembre.

Aquest 9 de novembre, Catalunya ha reaccionat amb dignitat i orgull, davant el constant intent espanyol de negar els nostres drets i d’humiliar-nos com a poble. L’odi i el menyspreu del Govern espanyol (de tots els governs espanyols), contra Catalunya ha estat contestat de forma rotunda i clara, per un poble que no es rendeix i que no ha de demanar perdó per existir.

Des SOM Catalans, celebrem l’èxit de participació del 9N, i per la clara victòria del “sí-sí“, la resposta que nosaltres recolzem com a partit. Avui Catalunya només té opció de la independència si vol seguir existint com a poble.

Aquesta valoració positiva, no treu que haguem de dir coses que no poden passar desapercebudes. Això del 9N no va ser una votació, les votacions en democràcia tenen un efecte polític concret, ni va ser el referèndum que inicialment va prometre Artur Mas. El 9N ha estat una consulta en què s’ha demanat la participació de la societat catalana, res més. Realisme davant eufemismes: són les regles de la política.

De la mateixa manera, hem d’afegir que la nostra posició és la de donar suport a la independència, al mateix temps que assenyalem que la base principal de la defensa d’un poble és preservar la seva identitat, i que exigim que sigui el poble català qui també pot decidir sobre el model econòmic, la política d’immigració i la defensa de la nostra llengua i cultura, i que el futur Estat català, defensi la cultura, les tradicions, la llengua i la població d’aquest poble de forma prioritària, en cas contrari la independència serà “imperfecta” i “incompleta”.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.