L’article155, terra ignota.

L’article155, terra ignota.

L’ara famós, secretament i obscurament desitjat ja fa temps per Espanya, article 155 és la versió adaptada al segle XXI del decret de nova planta (aquella d’Espartero de “Hay que bombardear Barcelona cada 50 años para mantenerla a raya”, resta subjacent, però avui dia aquestes coses ja no es diuen, ..només es pensen)

És aquesta Espanya, la més profunda, a la qual el centralisme li supura, a la que el Borbó i ben segur alguns autonomistes catalans s’han afegit (no serà pas el primer cop a la història), la que està, de fet, portant, a Rajoy a tirar endavant “via exprés” el 155, cosa que ell no voldria fer tan ràpidament, perquè és un camí desconegut i està ple de paranys; Per cert, fixeu-vos que de pas a la “qüestió catalana” i amb una motivació a l’estil “Aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid” aprofita per amenaçar a Navarra i fins i tot, increïble, a Castilla la Mancha amb l’aplicació de l’article.
Ben bé que tot plegat recorda aquella frase de “sainete” que deia “España, señora mía, es Madrid y provincias”, ….. clavada!!

Que l’article 155 sigui una eina contra Catalunya o que s’acabi tornant en contra dels seus mentors despendrà de molts factors. No oblidem que la seva aplicació és terra ignota i quan vulgui imposar-se “sobre el terreny” estarà exposat a la reacció de la ciutadania. Ara bé, el poble reaccionarà si veu a un govern lluitador i resistent i que prèviament hagi fet el que toca i va prometre, ….. proclamar la independència nacional i treballar per fer-la efectiva.

En qualsevol cal el dijous-divendres sabrem a què atenir-nos, aquesta vegada la capacitat incommensurable del processisme d’endarrerir les coses s’ha acabat, més que res perquè el que faci o no faci el govern el dijous, ho farà el “gobierno de España” l’endemà. Bé, això si no el detenen en sortir del senat, un lloc a on ja no hauria d’anar.

Alea jacta est!!! Per fi.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.