Les contradiccions insalvables ….

Les contradiccions insalvables ….

Llorenç Perrié Albanell, president de “resistència” moviment agermanant amb SOM a la Catalunya Nord, exposa les contradiccions insalvables del nou partit “Oui au Pays Catalan” (una criatura, inicialment presentat com un comitè, auspiciada per Convergència a la Catalunya nord) que per una banda reclama localisme i defensa la catalanitat mentre per altra banda alimenta el fenomen destructiu de la immigració.

Aquí en teniu la traducció complerta.

“Sí al país català vol dir també sí a l’explosió demogràfica?

Sense cap sorpresa hem descobert en la publicació del “Petit diari Català” del 15 al 21 de desembre de 2016 el comunicat del partit polític “Sí al País Català” (Oui au Pays Catalan) després de la reunió organitzada al Bages, fins aquí res de sorprenent.

Per contra, cal subratllar, la sorprenent declaració de l’Alcalde de Forques, Jean-Luc Pujol, membre del consell director de la nova formació política, veient com una necessitat el fet de col·laborar al creixement demogràfic del nostre departament, «serem 1 milió d’habitants l’any 2060, cal crear les infraestructures per preparar l’acolliment dels nous vinguts».

Curiosa declaració per un partit que defensor de l’economia circular, del fet de produir «aquí» i de l’ecologia de proximitat, així com de fermes reivindicacions pel que fa a la cultura catalana.

Sabem perfectament que al nostre territori tenim excés de població i que això provoca danys col·laterals al medi ambient: empobriment-reducció de les terres arables, l’expansió d’urbanitzacions sense ànima i de zones industrials i comercials construïdes sense cap dubte amb la complaença d’alcaldes poc escrupolosos. Tot plegat comporta la mort programada de l’agricultura local, símbol de tradició i també de la independència alimentaria, sense oblidar l’impacte sobre el paisatge (“estètica primer”, i a continuació riscos d’inundacions a causa de la impermeabilització de les terres)

Tot partidari seriós del localisme (defensa de l’economia de proximitat i de la relocalització de la feina), de l’ecologia i de les cultures arrelades ha de denunciar l’assot, ja que un dels seus corol·laris, evidentment, és la sobre població per la via de la immigració. Una immigració que conviden de definir per categories.

-Extraeuropea que representa per la nostra gent un perill incomparable en termes de cultura, de reivindicació, de demografia, d’economia, però igualment de terrorisme. La reemigració és aquí l’únic remei.

-Intraeuropea amb l’heliotropisme que convé detenir. L’heliotropisme comporta una desproporció demogràfica entre els territoris del nord i del sud de l’Europa. Ocasiona un augment brutal del preu dels immobles, un canvi dels costums tradicionals, canvis de funcionaris en detriment dels locals, etc. Estem devant d’un trastorn evident, un problema que hem d’afrontar. Com parar aquest fenomen?. Per quins mitjans? Fiscals? Motivacions serioses? Quins?

Vet aquí de les qüestions que no s’han pas d’eludir quan un s’erigeix en defensor del País Català, en tot cas per nosaltres, membres de Resistència, les coses són clares!

Llorenç Perrié Albanell, president de Resistència.

https://llorenperrialbanell.wordpress.com/2016/12/17/oui-au-pays-catalan-dit-egalement-oui-a-lexplosion-demographique/

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.