Llei de transitorietat?, contra la llengua i el poble de Catalunya.

Llei de transitorietat?, contra la llengua i el poble de Catalunya.

Llei de transitorietat? Una llei contra la llengua i el poble de Catalunya. Un nou article d’Ester Gallego, presidenta de SOM Catalans:

La setmana passada, va ser presentada que no aprovada -ja sabem que tot el relacionat al “procés” porta un ritme estrany- l’anomenada “Llei de Transitorietat Jurídica” que pretén regular la transició entre el referèndum de l’u d’octubre i la independència, però que en realitat és també el “programa” de país que tenen JxS i la CUP per a Catalunya.

A ningú pot sorprendre que els partidaris del “país nou” la “república per a tots”, les “portes obertes”, la islamofília malaltissa i el “welcome refuguees”, proposin un programa que vol dir simplement la liquidació de la nació i la llengua catalana. Siguem clars, perquè la qüestió és molt greu.

La co-oficialitat del castellà, significa la condemna a mort del català com han afirmat desenes de socio-lingüistes i experts en aquest tema. El fet que “molta gent parli castellà”, no té res a veure amb la co-oficialitat; l’oficialitat o no d’un idioma pertany a l’esfera púbica i no a la privada. Precisament per això la co-oficialitat suposarà la doble retolació dels topònims, l’obligatorietat del castellà a les aules, és a dir la fi de la immersió lingüística- i la capacitat de qualsevol “ciutadans de la” nova república “de dirigir-se en qualsevol dels dos idiomes a l’Administració, amb la consegüent obligació del funcionari de contestar-li en la llengua en què se li han dirigit. El que s’ha dit: la fi de la nostra llengua.

L’altre element que ataca directament a la nació i al poble català és la forma que la llei contempla per regalar la nacionalitat catalana. A més del ridícul sense precedents de pretendre conservar la nacionalitat espanyola; la “Llei de transitorietat” preveu atorgar la nacionalitat catalana a gent que estigui un ridícul espai de temps instal·lats al nostre país i fins i tot premiar els il·legals amb la mateixa a canvi d’haver estat pocs anys -de manera il·legal- al nostre país. És a dir aquesta Llei, garanteix el reemplaçament de població a favor d’immigrants (legals i il·legals) i la marginació del poble català com a element majoritari en el nostre propi país.
Però el que s’ha dit al principi, a ningú li ha d’estranyar aquesta situació JxS-CUP han dit mil vegades el tipus de país que volen.

Nosaltres també hem afirmat que la independència sense un sentit nacional és un problema i que la independència guiada i liderada per aquests partits anti-catalans és potencialment la destrucció de la nostra identitat. Ara el que cal és afrontar les coses com són i actuar en conseqüència, no val seguir amagant el cap sota l’ala i deixant fer, una cosa tan típica dels pobles sense valentia, dignitat ni orgull.

Ester Gallego.
Presidenta de SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.