LLENGUA & DEMOGRAFIA.

LLENGUA & DEMOGRAFIA.

Sí, som aferrissats partidaris del català com a llengua oficial de Catalunya, però no val a enganyar-se, perquè si bé l’oficialitat de la nostra parla li donaria oxigen, aquesta no és pas la solució. Andorra té el català com llengua oficial, però minva i retrocedeix des de fa anys.

Evidentment “la solució” que pretén un cert catalanisme de tipus cofoi-integrador-bonista que viu fora de la realitat del món, com és intentar convertir el país en una mena d’escola d’ensenyança del català, tampoc serveix.

Primera, perquè no hi ha “força numèrica” per dur-ho a terme. Segona i principal, perquè xifrar la supervivència del català (i tot el significa. Alerta amb això!, perquè una llengua és molt més que una forma de parlar) a la gent de fora, la immigració massiva que ens atia, està fora de la realitat sociològica.

Un cop més arribem al moll de l’os del problema, un problema que només SOM Catalans, gossa assenyalar, s’anomena …. DEMOGRAFIA.

És sobre aquesta base, sense desdir completament d’altres mides supletòries, sobre la qual cal afrontar la situació, la resta, “oblidant” o amagant aquesta, són fer l’estruç …. d’això alguns en saben molt.

SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Publica un comentari