MANLLEU, CADA COP MENYS HABITABLE.

MANLLEU, CADA COP MENYS HABITABLE.

Alex Garrido, alcalde de Manlleu, és expulsat del local “Los Chiquillos” de Platja d’Aro en un lamentable i ridícul estat de borratxera absoluta. Aquesta patètica actuació de la màxima autoritat municipal de Manlleu va succeir el passat mes d’octubre, quan les autoritats polítiques i sanitàries feien insistents crides a la responsabilitat per evitar els nostres tancaments i confinaments, Garrido va ser un dels que no van fer gens de cas d’aquestes advertències i per tant un dels culpables del tancament de l’hostaleria catalana per diverses setmanes, que tant de mal ha fet al sector.

 

L’impresentable actual alcalde va semblar tenir un mínim de dignitat al presentar la seva dimissió un cop fets públics els fets, però no era més que un mal truc del mentider impresentable que és. Un parell de dies després va anunciar que es retirava uns dies a Montserrat a “reflexionar” i al tornar d’aquesta “reflexió”, va anunciar que seguiria com a alcalde, i que la decisió de dimitir que havia qualificat inicialment com a “irrevocable”, era revocada per ell mateix. Sembla comprensible que amb un alcalde així, Manlleu s’hagi convertit en una de les localitats més insegures, problemàtiques i difícils de Catalunya.

 

Garrido, va ser cap de llista d’ERC a les últimes eleccions municipals, candidatura que va ser la més vota amb un 36% dels vots, tot i que en el seu programa no ho especificava, ERC basa la seva actuació municipal en un comptant suport moral, política i econòmica als immigrants en detriment de la població catalana, el govern municipal està format per ells i el també immigracionista JxCat que va aconseguir el 20% dels sufragis. No és estrany que durant aquests primers mesos de legislatura, la col·lació ERC-JxCat no hagi fet més que agreujar la insuportable situació d’immigració i inseguretat que pateix Manlleu i que la seva actuació en el govern municipal -com en el de la Generalitat- van provocant des de fa més d’una dècada.

 

Durant la situació de tancament de la primavera passada provocada per la pandèmia de la COVID, es van difondre per les xarxes socials diversos vídeos que reflectien la situació de Manlleu: joves immigrants burlant-se de les mesures sanitàries, provocant incidents violents i cridant als catalans que s’apuntaven a les balconades: “Allah akbar” i “catalans de merda”, són les escenes quotidianes que pateixen els catalans a Manlleu, a Osona i en gran part de Catalunya, són escenes d’un conflicte que ningú sembla voler veure, però que a molts centenars de milers ens toca patir cada dia. Els mateixos vídeos i les mateixes escenes s’estan repetint diàriament, sense que ningú faci res, i molt menys l’alcalde, que en la seva retirada a Montserrat no ha tingut temps per reflexionar en què s’ha convertit Manlleu i què desastrosa és la qualitat de vida en aquesta ciutat.

 

Manlleu està patint el mateix procés que moltes localitats europees submergides per la immigració. El centre urbà comença a ser abandonat per les famílies catalanes, donat el deteriorament de la convivència, els pisos baixen de preu, fet que suposa un impacte negatiu en el patrimoni i les economies de les famílies catalanes propietàries, i aquests pisos són adquirits a baix preu pels immigrants, culpables de crear la situació de deteriorament de la zona que ha motivat la baixada de preus, és un procés que ja han patit moltes localitats en països com Bèlgica, França o el Regne Unit, en què els grans perdedors són -un cop més- les classes mitjanes i populars autòctones.

 

Inseguretat, negligència, caos generalitzat, bandes de delinqüents, negatiu impacte econòmic, tot resumit en dos problemes: la immigració i la inutilitat política. Tres anys de legislatura li queden a l’actual govern municipal encapçalat per un personatge com Alex Garrido, prou temps perquè Manlleu busqui alguna alternativa?

 

Ester Gallego.

 

Presidenta de SOM Catalans.

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari