Nacionalistes corsos al carrer contra la violència multicultural.

Nacionalistes corsos al carrer contra la violència multicultural.

Hi va haver un temps en el qual el Moviment Flamenc aconseguia cridar l’atenció del gran públic sobre els seus punts de batalla a través de manifestacions i accions cridaneres.

Aquests dies semblen haver passat, però no és així a tot Europa. A Còrsega, els nacionalistes surten al carrer per denunciar la greu violència dels magribins i exigir que es prenguin mesures.

Després de tot, l’enriquiment multicultural també es va desfermar en aquesta bonica illa, amb totes les conseqüències. El 2015, els bombers d’Ajaccio van ser rebre a trets per part de “joves” d’origen magribí, dos anys més tard els magribins van decidir que un tram de costa a Sisco, els pertanyia, i poc després va esclatar una baralla massiva amb joves locals.

El 5 de gener, un jove cors de Furiani va ser agredit per “joves”, tots magribins segons els testimonis, però segons el fiscal, no va ser “més que una baralla que se’ls en va anar de les mans” i els quatre agressors van ser posats en llibertat … No hi va haver res de racista; va ser un malentès o una cosa així. Així es va manifestar el tribunal. Centenars de corsos sabien que no era així i el dia 13 de gener es van reunir pacíficament en un barri obrer de Bastia, al “Paese Novu”. La crida, que va ressonar a la manifestació, no deixa res a desitjar quant a claredat: “Racailles fora” – o “Escòria fora”.

Les dues organitzacions que van convocar la manifestació, pertanyen al camp nacionalista: “Core in Fronte”, que veu en la violència la conseqüència d'”una fragmentació ètnica de la societat corsa”, i el PNC (partit de la nació corsa), que al seu torn sosté que “la societat corsa està amenaçada en la seva existència i en els valors culturals i d’un altre tipus”.

Actualment, un nou moviment, “Palatinu”, sembla atraure els joves nacionalistes corsos. Fou fundat per Nicolas Battini el 2021. “Hem trencat amb els vells nacionalistes que s’han convertit en burgesos d’esquerres i que titllen d’extrema dreta qualsevol reivindicació identitària. Imagineu-vos per un moment: l’alcalde de Bastia va abraçar la ideologia de gènere, el llenguatge inclusiu i va organitzar el primer Orgull Gai de Còrsega i, efectivament, aquest Orgull Gai amb prou feines va reunir uns centenars de persones, la majoria eren turistes de la França continental”.

Còrsega, una bonica illa, està afectada per una onada de narco criminalitat i, en conseqüència, per una creixent inseguretat. Els nacionalistes corsos estan fent front als desafiaments, prenent els carrers. Un bonic i commovedor exemple.

No hi ha comentaris

Publica un comentari