NI TOTES NI TOTIS.

NI TOTES NI TOTIS.

Fins si tot el prudent Institut d’Estudis Catalans gosa dir la veritat, el llenguatge inclusiu és incorrecte gramaticalment, és artificial .. I ridícul, afegim nosaltres.

Esmenta l’article ….”Els experts de la Secció Filològica recorden que, en català, el masculí és el terme no marcat i el femení el terme marcat. I afegeixen: “El sexe, en canvi, fa referència a la divisió en determinades espècies d’éssers vius entre mascles i femelles d’acord amb un conjunt de trets bioquímics, fisiològics i orgànics.”
Per a veure la diferència, posa aquest exemple: “En aquells casos en què s’estableixen distincions sexuals a partir d’oposicions de gènere, el terme no marcat pot incloure tots els elements sense establir distincions de sexe. Per això, amb l’oració ‘Els gossos d’atura són molt intel·ligents’ ens podem referir a la classe de gossos d’atura en general, sense diferenciar-hi mascles ni femelles. En canvi, el femení té un ús específic i lingüísticament es considera el gènere marcat i, doncs, no pot incloure individus de gènere diferent.”

Malgrat tot, ja sigui per ser políticament correcte, perquè es viu del “xiringuito” o senzillament perquè s’és ruc, continuarem veient com alguns s’escarrassen a fer-lo servir encara que siguin la riota, dissimulada, de molts.

Un tema a part és el de la manipulació del llenguatge, així com les conseqüències i canvies socials que se’n deriven, d’això l’extrema esquerra n’és mestre avantatjat.

https://www.vilaweb.cat/noticies/iec-desmarca-llenguatge-inclusiu/?fbclid=IwAR3MUfLtdmGRCShfpX8RHO8ZPmKwDaK-WmguCSSkv_c6n4r3YF5VkQf5wkI

No hi ha comentaris

Publica un comentari