No solament casa nostra.

No solament casa nostra.

Galícia serà, si no es redreça situació, la població més envellida del continent allà pel 2050. Pel que fa a “les solucions serioses” que es demanen un cop i un altre a l’article .. Passen només augmentar la immigració i demanar diners a la UE. Propostes de foment de la natalitat ni una.

Pel que fa a la comunitat d’Astúries la cosa està igual o pitjor.
13367 són els nadons que hi van néixer el 1981, just el darrer any amb natalitat “positiva” (mitjana estatal). El 2021 aquesta xifra s’ha reduït a 4000 nadons de mare autòctona asturiana. (si afegim fills d’immigrants 4780). De 1981 a 2021 la població asturiana ha minvat en 124.307. Un desastre demogràfic pràcticament sense parangó.

És en aquestes dues comunitats, encara relativament salvades d’una immigració massiva, on millor es poden percebre les dimensions del desastre. En una generació, o poc més, col·lapsaran per inversió total de la piràmide demogràfica. La solució que proposa el govern, ja la sabeu … Omplir-los d’immigrats. Mides per remuntar la natalitat .. Cap.

També allí, com aquí, han decidit que siguem substituïts per tercer món.
Cal que hom s’adoni de la grandària del problema que supera en molt la problemàtica particular de casa nostra.
Dit d’una altra manera, encara que som a diferents compartiments …. tots som al mateix vaixell i si s’enfonsa ens enfonsarem tots.

https://www.farodevigo.es/opinion/2022/10/30/imparable-declive-demografia-gallega-77903583.html?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=btn-share&s=09&fbclid=IwAR3_C4ZLMp8LFf4VzTEcLAJsyzlIeoEH9CUHQJtH2H-WVHJDBFMkcukNHmA

No hi ha comentaris

Publica un comentari