NOVES POLÍTIQUES PER ALS NOUS TEMPS D’EUROPA.

NOVES POLÍTIQUES PER ALS NOUS TEMPS D’EUROPA.

La caiguda del Mur el 1991 i l’alliberament d’Europa de la tirania comunista va obrir una nova etapa en la història de l’Europa. Allò va ser la fi de la postguerra. 1945 va acabar el 1991.

Avui, els esdeveniments dramàtics que s’estan vivint a Ucraïna marquen l’inici d’un nou paradigma polític. El cicle iniciat el 1991 ha acabat el 2022.

La guerra sempre és una tragèdia humana i un fet nefast a evitar qualsevol preu. No obstant això, d’allò més dolorós se’n deriven conseqüències que permeten veure la realitat i afrontar-les des de nous paradigmes. No fer-ho és no saber llegir el moment, i perdre el desafiament que planteja l’esdevenir històric.

Europa és avui un actor secundari al món global. Com a tal estem tenallats per amenaces diverses i convergents que només podrem afrontar des de la unitat d’acció i des de la consciència de la identitat civilitzadora comuna.
Des del principi, a SOM Catalans ja parlàvem de la necessitat d’aquesta acció política a Europa, ja fa gairebé una dècada. Jo mateixa m’hi vaig involucrar personalment. Ho considerava i ho consideràvem una necessitat prioritària.

L’evolució de la realitat geopolítica ens ha confirmat que tenia raó, la teníem en tot. SOM Catalans va ser a Catalunya l’avantguarda del pensament i l’acció a escala europea, i ara seguirem en aquesta línia. Els que continuïn parlant de la realitat amb la mentalitat caduca del segle XX, simplement no serviran per res a l’hora de donar resposta al que com a catalans i com a europeus necessitem afrontar. 2022 confirma que teníem raó, és hora de madurar i actuar.

Ester Gallego.
Presidenta de SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Publica un comentari