Per la restitució del sometent.

Per la restitució del sometent.

Propostes de SOM catalans. Seguretat.

El problema de la seguretat ciutadana a Catalunya és endèmic, fa dècades que la nació pateix uns índexs de delinqüència que són intolerables.

Malgrat els maquillatges del govern el nombre de delictes creix (sobretot els que comporten violència en les persones) en algun tipus i es manté en altres, els puntuals descensos, venuts per la conselleria d’interior, són tripijocs de xifres la majoria dels cops.
Les diligències policials obertes pels mossos l’any 2017 han superat per primer cop a la història EL MILIÓ.

Per tot això, a part de reforçar les plantilles policials i els canvis de codi penal necessaris, des de SOM catalans proposem la recuperació d’un estament tan català com el SOMETENT.

El sometent, format per voluntaris de pobles, viles i ciutats, coneixedors del territori seran una important ajuda per la policia (escassa i normalment desconeixedora del territori per culpa de les polítiques de canvis continuats).

Els seus membres rebran una formació bàsica i estaran enquadrats, en casos de catàstrofes o esdeveniments importants, per agents de policia.

Tanmateix disposarem de patrulles suplementàries al carrer, allà a on faci falta, per restablir la seguretat perduda.

La figura del sometent, la recapta de voluntaris, la jerarquia interna, els seus drets i obligacions i estructura organitzativa i territorial (per comarques i municipis) es decretaran per reglament i la seva figura es reconeixerà a la nova llei de policies locals. Els seus representants locals tindran dret a ser en les juntes locals de seguretat.

La seguretat dels nostres i la pau als carrers és també cosa del poble. El sometent avui, a més de ser necessari ajudarà a fer comunitat i el que és molt important, tindrem una organització arrelada al país que ajudarà al govern a tenir un control més efectiu del territori català.

Catalans, toquen a sometent!!!

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.