Per un 9 d´Octubre festiu oficial a tots els Països Catalans

Per un 9 d´Octubre festiu oficial a tots els Països Catalans

El 9 d’octubre de 1238 és una data transcendental per a la història del poble català. En aquesta data, el nostre rei Jaume I venç als musulmans del regne de Balansiya i funda el Regne de València, que serà repoblat per gents vingudes de Catalunya, perllongant la nostra nació per tot aquest territori. Una enorme gesta històrica que suposa el naixement del que avui anomenem Països Catalans.

No obstant això, cap institució del Principat de Catalunya commemora aquesta data, que tornarà a passar desapercebuda oficialment. Al País Valencià, el PP s’encarrega de manipular-per intentar amagar el que és innegable, la continuïtat històrica i lingüística entre el País Valencià i Catalunya.

Denunciem que la Generatlitat catalana ignori aquesta data històrica, denunciem l’absència de qualsevol celebració oficial, denunciem la falsificació de la nostra història per part del PP i exigim que el 9 d’octubre siga festa oficial a tots els Països Catalans, en reivindicació de la nostra victòria, la nostra conquesta i la construcció d’aquest gran poble català.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.