Plataforma per la llengua, sí però no.

Plataforma per la llengua, sí però no.

La plataforma per la llengua ens parla de l’emergència lingüística del català i no li traurem pas la raó, la llengua minva i els motius complementaris existeixen.

La Plataforma esmenta entre d’altres …

… La dificultat de trobar altres persones amb qui parlar-la coadjuva una disminució del seu ús.

… La deixadesa i marginació del català del conjunt de les administracions públiques, ja sigui per part de l’estat espanyol, això és pales, com també de l’administració catalana, de la qual el mínim que es pot dir és que no ha estat ni ambiciosa ni decidida, i això en un entorn hostil vol dir recular, sumem-hi la debilitat en aplicar les seves pròpies lleis sobre la llengua.

… El jovent d’avui viu en un entorn comunicatiu altament descatalanitzat. El català és gairebé inexistent en el món audiovisual, als videojocs i bona part dels aplicatius digitals.

… La pèrdua de consciència lingüística dels parlants …

I tot plegat és cert, però com sempre s’evita parlar d’un fet cabdal perquè és políticament incorrecte.

Des de 1982, any en el qual van entrar en natalitat negativa, el poble català s’extingeix. La situació no solament no es reverteix, les mides natalistes de la Generalitat han estat inexistents, si no que s’amplia any rere any, tenim una de les taxes més baixes del món.

Els il·lusos, els bonistes, els que no volen penetrar en l’arrel del problema han volgut xifrar les seves esperances en l’aprenentatge de la llengua per part dels immigrants, però aquest “remei” és com esperar que la continuïtat del nostre poble estigui subjecta a les “integracions” varies, una fal·làcia.

Així doncs cal deixar-ho ben clar, la causa primordial de la pèrdua de parlants és directament proporcional la desaparició d’aquests, la resta són veritats …. de complement.

Tot plegat s’anomena substitució demogràfica i d’aquí la lingüística, no hi ha més, i aquí és on tenim el primer front de la lluita per salvar el català, salvar al poble que el parla.

No hi ha comentaris

Publica un comentari