Posem ordre als trens?, és tan fàcil …..

Posem ordre als trens?, és tan fàcil …..

El “fet aïllat” de cada dia, els trens de rodalies i de Catalunya en general són una selva … i sempre són els mateixos.

Les dades del 2019 sumen 152 agressions denunciades (no sabem les que “s’han deixat córrer”), és a dir, pràcticament una cada dos dies.

RENFE té els santíssims nassos de dir que: “Ha habido más incidentes de los que sería deseable”, la pregunta lògica seria, quants incidents considerarien “normals”?

La situació és forassenyada, segons la notícia: “El servicio de vigilancia está subcontratada por Renfe, y no tiene competencias sancionadoras, ya que es potestad de los Mossos”, com si a cada comboi pogués haver-hi mossos presents.

La solució és tan fàcil que ofèn al sentit comú. Potestat clara i sense fissures d’agent de l’autoritat per a vigilants i revisors amb càstigs ferms i sobretot ben ràpids. Controls a les estacions, a moltes de Catalunya de vegades no hi ha ningú per controlar que puja al tren. Si escau, tot és qüestió de voluntat política perquè de fet legalment es pot fer, acusar d’un delicte d’estafa (no l’habitual sanció administrativa que molts no paguen, ja sabem qui especialment) als que viatgen sense bitllet, aplicant la reincidència (a la segona ja seria un delicte greu que comporta detenció) i subsidiàriament prohibicions d’accedir als trens, fer-ho seria un trencament de condemna amb detenció directa …. i per descomptat, òbviament, expulsar a tots els que es pugui.

És tan fàcil … Que la inoperància institucional només pot qualificar-se de presa de pèl cap al ciutadà, senzillament no es vol.

A SOM Catalans no ens tremolaria gens el pols a l’hora d’aplicar els remeis adients.
Amb el teu suport, farem realitat els que la majoria desitgem.

https://www.elperiodico.com/…/agresion-revisor-tren-flaca-8…

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.