Presentació pública de SOM Catalans a Vic.

Presentació pública de SOM Catalans a Vic.

La mobilització conjunta de  CDC, ERC, ICV, PSC, CUP, SI, Talcomsom, Òmnium Cultural, ANC, CGT Osona, CCOO, Mares amb Veu, Arran, SEPC i l’Associació de Veïns del Remei, Procés Constituent i UCFR no aconsegueix parar la presentació de SOM Catalans celebrada el passat dissabte 15 de novembre a Vic.

SOM Catalans es va presentar com l’únic partit nacionalista -des CDC a CUP han rebutjat ser-ho-. SOM Catalans diu en veu alta el que un gran nombre de catalans pensa a casa. Ara, per fi hi ha una formació que defensa una Catalunya catalana i independent.

En l’acte va intervenir  Enric Ravello (co portaveu de SOM Catalans) qui va fer referència a la seva participació en el referèndum de Crimea, recordant les seves declaracions a les televisions internacionals durant el mateix: “el debat sobre si Crimea és com Catalunya, si Escòcia és com Flandes, o de si Catalunya és com el Quebec no té massa sentit, tots són casos diferents entre si, però hi ha una cosa en comú, el reconèixer o no que els pobles tenen dret a decidir sobre el seu futur, i aquí estic per defensar que aquest dret existeix per a tots, catalans, escocesos, flamencs, crimeans, això és el punt del debat a reconèixer o no aquest dret, afortunadament els crimeans han pogut fer-ho , a Catalunya aquest dret ens és negat per l’Estat espanyol “.  Durant la seva intervenció també va assenyalar  “ERC i CUP que només ho fa servir de forma retòrica … perquè, siguem clars, la idea de Països Catalans, és a dir la idea de l’expansió del poble català cap al sud conquistant terres als musulmans i repoblant amb catalans, ni encaixa amb aquesta ficció del “país nou i obert a tothom” que diuen que ha estat Catalunya”.

En segon lloc va prendre la paraula Hilde de Lobel (responsable de les relacions internacionals del Vlaams Belang) que va anunciar el suport de la formació independentista flamenca a SOM Catalans i la seva participació en el nostre I Congrés que se celebrarà la primavera que ve a Barcelona. De Lobel va afirmar: “estic molt orgullosa de ser la vostra convidada només una setmana després del referèndum català, que amb un aclaparador resultat, va mostrar al món que és possible deixar que els pobles decideixin sobre sí mateixos i sobre el seu futur, de forma pacífica i democràtica, i declarava: “Europa viu als pobles Europeus, i no als cenacles del poder representat pels bancs i les multinacionals”.

Durant l’acte es va projectar un vídeo contra la globalització i es va tancar amb la intervenció de la nostra presidenta Ester Gallego, que va iniciar la seva intervenció amb aquesta afirmació: “Catalunya es troba en una cruïlla històrica, en la pròxima dècada es decidirà el nostre destí com a poble. Es decidirà si el poble català segueix existint com identitat col·lectiva concreta i subjecte polític, o si queda sumit pel tsunami migratori extra-europeu, a la vegada que se’ns nega i  assimila dins d’aquella presó de pobles que és l’Estat Espanyol”,  detallant tots els aspectes del nostre programa amb frases com  “SOM Catalans neix per dir que la crisi, és la crisi d’un model econòmic que es basa  en la especulació i no en la producció, que és una crisi de la economia financera i que s’ha de jutjar als banquers i als polítics que la provoquen, com així s’ha fet en un país tan democràtic  i avançat com Islàndia.  SOM Catalans afirma que la crisi no la poden pagar les classes mitjanes i treballadores catalanes amb retallades, amb privatitzacions i amb la destrucció del nostre sistema  públic de sanitat i ensenyança” i va dir que “SOM Catalans neix, amics i amigues, per recordar que la nostra nació va de Sales a  Guardamar, que la independència de Catalunya ha de ser el primer pas per a la reunificació de tota la nostra nació i que mai serem lliures sinó és lliure tota la nostra nació: els Països Catalans”.

Després de les intervencions es va servir un cava català i es va atendre als nombrosos periodistes que van venir a cobrir l’acte.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.