Ramaderia i pagesia, primera línia de batalla.

Ramaderia i pagesia, primera línia de batalla.

La capçalera de la notícia té tot el sentit del món, perquè el “dimoni”, l’ha creat el sistema.

El sistema cerca debilitar, i a la llarga eliminar, al ramader (i també al pagès), per convertir-lo en poca cosa més que un proletari que treballi les seves macrogranges, autèntics engendres tant diabòlics com innecessaris.

L’ofensiva, que el sector pateix des de fa anys i anys, ve en diferents onades i té dos objectius que es complementen. Per una banda, coadjuvar a desarrelament i la dissolució de món de la pagesia i la ramaderia extensiva, un reducte de la identitat i la tradició, que són la sal de la terra, i per l’altra el desenvolupament del model capitalista-ultraliberal i de concentració del capital-poder en grans corporacions que així poden imposar la seva, des de les quotes de producció a l’adquisició de determinats pesticides i adobs químics, a governs i nacions.

O potser algú es pensa que la desaparició de la meitat, o més, de les explotacions ramaderes lligades a la terra en els darrers vint anys, és una casualitat?

Per nosaltres, per SOM Catalans, la pagesia i a ramaderia són la base de tot, són la primera baula de la cadena que ens pot portar fins a una veritable sobirania, l’alimentària …. la de veritat, la primera.

No hi ha comentaris

Publica un comentari