Segones i terceres generacions: el perill islamista s’aguditza.

Segones i terceres generacions: el perill islamista s’aguditza.

Miguel Ángel Ballesteros Martín director de l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics (IEEE) va declarar recentment que “El gihadisme a Espanya creixerà en deu anys amb la segona generació d’immigrants”. Res més cert, tot i que amb aquestes declaracions no descobreix res de nou, a França, Bèlgica i el Regne Unit són les segones i les terceres generacions les que s’han radicalitzat.

En els anys 70-80 van començar a arribar a França, Regne Unit, Holanda, Bèlgica … immigrants de les seves antigues colònies. Un greu error que ha derivat en l’actual: en aquells temps els europeus tenien el complex “post-colonització” i els immigrants que arribaven el complex  “d’hostes” per això en un primer moment, es van emmotllar a les normes de les antigues metròpolis .

El procés de “radicalització” es dóna precisament a partir dels anys 90, quan arriba a l’edat adolescent d’aquesta famosa segona generació, nascuda en territori europeu, educada en escoles europees finançades pels impostos de tots, amb sanitat gratis, amb subvencions per viure sense treballar; aquesta generació és la que busca la seva identitat en l’Islamisme i la que odia Occident, que li ha donat tot. La tercera generació encara és pitjor, és la generació que passa de l’islamisme al terrorisme gihadista, a viatjar a Síria per unir-se al ISIS i a sembrar el terror i la mort a Europa occidental.

La predicció de Ballesteros Martín s’agreuja molt més a Catalunya, on tothom sap que la situació és gravíssima i no té res a veure amb la que es visqui a l’Estat espanyol. Aquí ja està naixent aquesta segona generació, aquí ja veiem com el conflicte etno-religiós està present en les nostres ciutats i els nostres barris, no són més que els primers símptomes del que està per arribar i que tots sabem el que és, perquè ho estem veient cada dia a Europa. Seré més clara: atemptats, apunyalaments, violacions massives, violència permanent.

Advertits estem, tots sabem el que  passarà si no ens mobilitzem i esforcem per evitar-ho. La decisió és de tots vosaltres, però si ara us amagueu, si ara no doneu suport a l’únic partit que lluita perquè això no es produeixi, tingueu-ho clar: sereu còmplices de l’infern que està a punt d’arribar.

Ester Gallego,

Presidenta de SOM Catalans.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.