SOM Catalans a Flandes amb el VB, crònica breu de la visita d’Enric Ravello.

SOM Catalans a Flandes amb el VB, crònica breu de la visita d’Enric Ravello.

“Catalunya: història i identitat”, la meva conferència a la seu del Vlaams Belang.
La seu del Vlaams Belang a Anvers, és la seu històrica del nacionalisme flamenc més sòlid i de la defensa de la idea dels pobles.

“Voor a Europa dee volkeren”, van ser les primeres paraules que vaig dirigir als militants del partit independentista i identitari flamenc que van venir, el passat dIjous dia 12, a escoltar la meva conferència sobre la història i la identitat del nostre poble: “Catalunya: una nació europea”.

La presentació de l’acte va anar per compte del mític líder del partit i de la secció flamenca, Filip Dewinter, avui vicepresident del Parlament flamenc.

La meva conferència i les preguntes posteriors es va estendre durant una mica més d’una hora. En el seu decurs vaig tractar de l’etnogènseis del poble català, de la seva eclosió com a entitat política i de la gesta de la nostra conquesta territorial contra els musulmans i la repoblació de tot el que avui és l’àrea etnolingüística catalana, de Salses a Guardamar: una sang, un poble.

La part final de la conferència va versar sobre com Catalunya és “va incorporar” a la corona de Felip V de Borbó per “Dret de conquesta militar”, i tots els intents de resistència catalans (polítics i culturals) contra aquesta política d’assimilació jacobina-borbònica, amb especials referències a la Renaixença i el seu contingut völkisch. La meva intervenció va acabar assenyalant clarament a VOX com un partit nascut contra la identitat i l’existència política de Catalunya.

Després de la conferència, a la qual van assistir també amics de la LEGA, vam poder tenir un amigable sopar amb cava, pa amb tomaca i altres productes catalans combinats amb cervesa flamenca, al bar social de la seu nacionalista flamenca.

 

Fotografia: Filip Dewinter.

 

No hi ha comentaris

Publica un comentari