SOM Catalans davant les eleccions del 27 de setembre.

SOM Catalans davant les eleccions del 27 de setembre.

Catalunya afronta el diumenge unes eleccions amb una forta càrrega simbòlica, unes eleccions en què el debat sobre punts concrets ha passat a segon pla, i en el qual  s’enfronten dues posicions: la dels que insulten, neguen, humilien i sotmeten al nostre poble, i els que -de manera poc clara i definida, cal dir-ho- s’oposen a aquesta situació i posen en primer pla la viabilitat de la nostra existència nacional.

En aquestes circumstàncies, el poble català amb consciència de tal, s’ha mobilitzat i ha vist en el vot a “Junts pel Sí” la forma de respondre als constants atacs del PP en particular, i de l’Estat espanyol en general. És en aquest sentit, i només en aquest, en el qual SOM Catalans s’uneix al sentiment majoritari del poble català i anima a votar a la candidatura del “Junts pel Sí”.

No obstant això, volem deixar clar la nostra absoluta distància amb aquesta candidatura. Una candidatura des de la qual no se’ns ha explicat el model de país que estem votant, no complint la seva obligació d’explicar quin país volen construir, el que provoca que molts anem a votar amb la desconfiança que ells han creat.

Estem a les antípodes del model bilingüe, i multicultural, que determinats candidats de “Junst pel Sí” defensen, precisament pel fet que si Catalunya mereix ser independent perquè se l’estima  i es vol  tenir cura d’ella des del nacionalisme i no destruir-la des del multiculturalisme o dit d’una altra manera des de l’antinacionalisme intencionat. No creiem que qui forma la llista dels “Junts pel Sí” siguin nacionalistes i vulguin preservar la identitat de Catalunya i això és el que ens preocupa enormement.

Finalment hem d’afegir que no està gens clar ni explicat el camí que vol seguir “Junts pel Sí” per aconseguir la independència. Només esperem que ells sí que ho tinguin realment pensat i preparat, perquè de fracassar, de ser un engany i d’acabar plantejant pactes “dins d’Espanya”, “Junts pel Sí” hauria enganyat el bon poble català i això tindria gravíssimes conseqüències polítiques.

No obstant el que s’ha dit, el diumenge ens unirem a la gran majoria de Catalunya, per dir-li a Espanya que no acceptem un dia més aquest menyspreu, i a la UE que el poble català vol ser i estar en llibertat.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.