SOM un projecte català i europeu.

SOM un projecte català i europeu.

Catalunya és una nació definida per la història. Territori, llengua, art, tradicions i lleis la defineixen com a tal. El nostre poble va néixer a la zona dels Pirineus, a l’Alta Edat Mitjana, i des d’allí, afermant-se i guanyant el seu lloc en la història, es va expandir a costa de l’invasor musulmà.

SOM catalans és un projecte català, però les necessitats del món actual en porten indefectiblement, per conveniència però també per convicció i coherència ideològica, a ser un projecte europeu, lluny de falsos euroescepticismes, perquè la història mai torna endarrere. El futur ens porta a Europa i el nostre nacionalisme i anhel d’independència ha de servir per fer que aquest encaix en la família europea ho sigui com a catalans.

Quedi clar, no subscrivim l’actual unió europea, cau antidemocràtic en mans de comissariats i lobbys globalitzadors, però el canvi de rumb i d’estructura Europea haurà de venir des de dintre d’aquesta unió. L’època de les aventures nacionals ha caducat, els processos històrics s’han d’entendre i obeir, vulguem o no, ens agradi o no, som ja a l’era dels blocs, i en la nostra mà està redirigir els esdeveniments, no parar-los ni fer marxa endarrere.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.