Suspensió del TC: davant tot realisme.

Suspensió del TC: davant tot realisme.

La decisió del TC espanyol de suspendre la consulta, entre dins de la lògica i de la legalitat espanyola. El cas estrany és que la notícia encara hi hagi sorprès a algú.

El següent pas serà l’anul·lació de la consulta i de la llei de consultes catalana. És una cosa sobre el que ningú ha de dubtar.

Insistim que el TC compleix escrupolosament amb la Constitució espanyola, i que dins de la mateixa no hi ha lloc per a l’autodeterminació -i molt menys per a la independència- de Catalunya.

És il·lusori dir que Rajoy o el TC fan interpretacions “restrictives” de la Constitució, perquè la interpreten perfectament. Els catalans hem de tenir molt clar que dins d’aquesta Constitució no som un poble amb capacitat de decisió.

L’acció del TC i de Rajoy és la que ha vingut anunciant fa molt temps el PP i que no canviarà mai: negació de tot dret al poble català.

És il·lusori pensar a fer manifestacions demanant a Rajoy que ens deixi votar; ho ha dit ben clar.

És il·lusori pensar que Obama -o altres líders europeus- ens deixaran votar perquè a les nostres manifestacions es porti una foto seva i “demanant-ho”. Cal recordar que Obama va estar en contra de la independència d’Escòcia. Posar la mínima esperança en Obama és enganyar greument, interpretar declaracions d’Obama sobre l’Orient Mitjà, pensant que són un suport a la nostra consulta, està fora de tota realitat.

És il·lusori pensar que la comunitat internacional ens donarà suport, ells repetiran que és un “assumpte intern de l’Estat espanyol”, precisament perquè ho és, tècnicament ho és, fins al moment en què Catalunya faci una DUI, perquè en aquest moment passarà a ser una conflicte entre dos estats, i la comunitat internacional ho assumirà.

Aquesta és la situació i sobre ella és sobre la qual cal fer un pla realista, ningú ens regalarà res. Estem en un carreró en el qual únicament hi ha una sortida, i aquesta decisió l’han de prendre els nostres polítics, si tenen la valentia de fer-ho.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.