“T’he de matar perquè ja he estat a la presó per violació”

“T’he de matar perquè ja he estat a la presó per violació”

Un cas esfereïdor i totalment representatiu. El fracàs del bonisme, la laxitud judicial i la inoperància de les lleis, tot en un.

Tomás Pardo va violar i quasi matar a Lucía Murrilo (no era la seva primera víctima, de fet com a mínim ja era la segona) que tenia dos fills i vivia a Martorell el 31 d’octubre de 2002.

Poc després va ser detingut, però en realitat el malson per Lucia acabava de començar.

El 31 d’octubre de 2004 el violador sortia al carrer per un seguit d’errors judicials i pendent encara de judici, tot un despropòsit que va comportar un desgavell, vigilàncies policials de 24 hores al violador i escorta policial per Lucia que encara es recuperava psicològicament.

Condemnat, per fi, a 26 anys va ingressar finalment a la presó el 18 de gener de 2005, després que la fiscalia hagués de fer una petició amb recurs perquè malgrat que ja estava condemnat no havia entrat encara a la presó.

El 29 d’octubre d’enguany, només 11 anys (recordem, condemnat a 26) després, l’individu, al carrer amb permís penitenciari ha violat i quasi matat a una dona, amb el mateix “modus operandi”.

La freda pregunta és, i ara?, tornem a començar?

Recordem les paraules de Lucia Murillo durant el procés: ‘He estat violada per un violador i per la Justicia’.

Això és el que tenim a Catalunya, justament el que no volem. Les víctimes i la seguretat de què determinats individuïs no podran reincidir, costi el que costi, són i seran sempre la nostra principal preocupació.

SOM catalans.

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/societat/detingut-pres-permis-segrestar-violar-intentar-matar-dona-5601584

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.