Tornem-hi, que no ha estat res.

Tornem-hi, que no ha estat res.

Estava dit i beneït que la delinqüència seguiria en augment, no calia ser un àugur per adonar-se’n.
Aprofitem, abans d’entrar en matèria per repetir un cop més “… I CONTINUARÀ AUGMENTANT”.

Al que podeu llegir a l’article, que no està malament, només afegir algunes reflexions.

– Augmenta la delinqüència mentre augmenten les detencions un 23%. Hom amb sentit comú diria que alguna cosa falla, no? L’explicació és senzilla, l’efecte dissuasiu de la detenció i la posterior, però només possible i generalment ridícula condemna, és gairebé de 0 … a més a més, les possibilitats de ser enxampat són ínfimes.

– Pel que fa a la “resolució de casos”, que també augmenta minsament, ni cas. La realitat és que aquest concepte no té res a veure amb el que la ciutadania pensa que significa.
Exemple paradigmàtic. Víctima de furt, una cartera amb diners. Fa denúncia. Al cap d’uns dies la cartera, sense diners naturalment, la troba un escombriaire i entrega a la policia. La policial truca a la víctima que passi a buscar la seva cartera .. CAS RESOLT.

– La conya de la reincidència. S’aplica poc i malament en delictes menys greus i greus i pel que fa a furts, malgrat les famoses reformes, NO S’APLICA.

– Per si tot això fos poc, el desastre “guerra d’egos”, entre la G.U. i els MM.EE. Uns mossos que sembla que “volen firmar només ells” i un ajuntament i prefectura que sembla que no tenen projecte per la G.U. i que com a estratègia utilitza allò de “qui dia passa, any empeny”.

A tot plegat afegim un “xifra negra” (la diferència entre els delictes reals i els que es denuncien) que puja i puja entre una ciutadania que sap que la major part de les vegades, la denúncia (això sí, amb cita prèvia) no serveix per res més que per perdre el temps i molèsties.

En resum, la realitat és esfereïdora i com ja hem esmentat al principi, la delinqüència seguirà en augment, altra cosa són les noves formes de mentir que s’inventin a l’hora de subministrar dades.

I nosaltres que faríem?, aquí teniu resum de les nostres propostes pel que fa a la recuperació de la seguretat ciutadana.

SOM Catalans.
No hi ha comentaris

Publica un comentari