TORREDEMBARRA, un exemple paradigmàtic.

TORREDEMBARRA, un exemple paradigmàtic.

El procés acostuma a anar d’aquesta manera.

Pobles o ciutat petites a on la gent es coneix de sempre i amb taxes de delinqüències baixes.

Arribada, al principi a poc a poc i després el procés s’accelera a mesura que passa el temps, de forans del tipus que ja sabem i no cal remarcar, tanmateix d’un dia per l’altre i sense que ningú n’estigui al corrent, apareix el típic centre de menors que la Generalitat envia …. “per enriquir”.

Comença a pujar la criminalitat, la gent comença a queixar-se, al principi en converses puntuals, però com la cosa empitjora i empitjora la cosa es va escalfant. La gent se’n comença a fartar perquè veu que les seves queixes al consistori, a la policia i al sum sum corda, no serveixen gairebé per res. Com a molt, i després de fer-los gruar dies i dies, en jorns puntuals, apareixen un parell de furgonetes dels mossos que es deixen veure amb molta aparença i sembla que “es fan coses” escorcolls, algun trasllat a estrangeria (l’endemà el “traslladat” ja hi torna a ser … ) després desapareixen o la seva presència es va espaiant i espaiant.

Mentrestant els robatoris i la resta continuen i l’ajuntament segueix a amargant el cap (algun cop el treu amb timidesa i promet un minso i futur augment d’efectius de la policia local i poc més) i associacions del seu entorn (la majoria subvencionades) comencen l’habitual campanya anomenant “racistes” als veïns que n’estan fins al nas.

El tema continua a pitjor, finalment els veïns s’organitzen, ja sigui fent patrulles ciutadanes (en tenen tot el dret, fins i tot legalment parlant) i/o manifestacions de rebuig.

El dia de la manifestació, recordem que la gent va calentona de fa mesos, de vegades d’anys, algú “perd els papers” i en fot alguna, quatre hòsties i alguna pedra. Fet que tot i que és ben comprensible, no podem aprovar.

Aleshores es fan investigacions que no s’havien pas dut a terme quan els veïns eren les víctimes i uns dies després apareixen policies fins a dins de la sopa i alguns veïns acaben detinguts. Tot acompanyat de titulars de diaris a dojo …. ara sí.

Solucions?, només per la via de l’alternativa política, perquè mentre manin els que manen tot seguirà igual, de fet anirà a pitjor.

https://www.ccma.cat/…/tres…/noticia-amp/3084256/…

No hi ha comentaris

Publica un comentari