Tovarich cupaires.

Tovarich cupaires.

El cartell de les CUP per la campanya del referèndum, d’inspiració soviètica-comunista no és casualitat ni equivocació, està fet amb tota la intenció.
Hom pot pensar que és una errada d’enfocament, que només crida al sectarisme, que produeix divisió i que això perjudica la causa de la independència, i per descomptat l’encertarà.

El problema amb la CUP, és que la majoria no saben, o no volen saber, amb qui tracten.
Les CUP, encara que no tots els seus votants i fins i tot alguns dels seus afiliats ho són, està marcada per la ideologia comunista. La prevalença d’aquesta idea entre els seus líders i la militància del cinturó de Barcelona és aclaparadora, per molt que per raons de programa i conjuntura s’utilitzin altres denominacions i s’eviti la paraula comunista, avui ja oblidada dintre del cistell de la història i mal vista en general.

Una vegada entès això, encara que sigui a grans trets, tot queda clar. La resta és lògic i fàcil de comprendre. La lluita nacionalista, per les CUP, no significa res, i l’independentisme que subscriu (el famós independentisme sense fronteres de Fernández) no és res més que tàctica. Diguem-ho més clar, l’extrema esquerra, el comunisme no s’adscriu a processos d’alliberaments nacionals si no és per ficar “cullerada” ideològica, si no és com eina per implementar els seus postulats polítics, és més, en diferents moments de la història, quan determinades lluites per les llibertats nacionals han estat encapçalades per forces “conservadores” (o senzillament no “progressistes”) s’hi han posicionat en contra.

En la seva ideologia lluitar per a la independència és una contradicció. Per ells la divisió del món es redueix a les classes econòmiques, tota la resta són superestructures creades pel capitalisme (l’estat, les institucions, les lleis, la policia, l’educació …i també la mateixa societat civil, les tradicions, les nacions, les religions, etc.)

Cal entendre això, entendrem el cartell, …i moltes altres coses..

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.