Una multinacional “com cal”.

Una multinacional “com cal”.

Amazon, la típica multinacional sense cap lligam amb el país on s’instal·la, que fa i desfà i va a on li convé gràcies a la liberalització total del sistema, i que no té cap o gaires consideracions amb els treballadors … Per molta propaganda que faci sobre el tema.

Pel que fa a empreses com aquesta, tipus “‘economia parasitària”, cal sumar efectes negatius “reforçats”, ja que per la seva dinàmica de treball trenquen canals habituals de distribució de mercaderia, tot això genera dificultats, o fins i tot la ruïna, als comerços tradicionals.
Quan marxen, el mal que deixen endarrere és exponencial.

Sempre passa el mateix, primer als polítics se’ls omple la boca quan alguna d’aquestes multinacionals decideix instal·lar-se a casa nostra. Després, quan els seus interessos canvien i se’n van, generalment a on troben mà d’obra més barata, tot és impotència i plors, però els perjudicats … Acaben sent els de sempre, primer de manera directa, els treballadors i al darrere el país.

A mesura que l’economia d’un país va quedant segrestada i copsada per empreses com aquesta, la sapa es posa en marxa i la desfeta a mitjà o llarg termini, està garantida.

Meravelles de neoliberalisme, que en diríem.

https://el9nou.cat/valles-oriental/actualitat/prudencia-entre-la-plantilla-damazon-en-la-primera-reunio-sobre-el-tancament-a-martorelles/?fbclid=IwAR1hVBU461fIiMEzDHAyyOo4nCdNlEv53mL_U9S3QW3LdNlll8v3pLNugcM

No hi ha comentaris

Publica un comentari