V L’11 S: DRET A PREGUNTAR

V L’11 S: DRET A PREGUNTAR

SOM Catalans dóna suport a qualsevol demostració pública que reafirmi la voluntat del poble català de decidir el seu propi destí. Ens congratulem de les manifestacions celebrades aquests dos últims anys en què el nivell de mobilització, d’organització i d’implicació popular han deixat clar quina és la voluntat col·lectiva majoritària de Catalunya: la independència. Desitgem que qualsevol acte col·lectiu català serveixi per demostrar que no anem a cessar en el nostre interés i que no acceptarem que Espanya- a través de les seves institucions- ens negui una cosa a la que tenim dret com a poble lliure: triar el nostre futur.

No obstant això, les circumstàncies actuals i el caire de la manifestació d’aquest any en la qual ja no demana la independència sinó el “dret a votar“, ens agradaria fer unes preguntes que, creiem, haurien de ser aclarides a tots els catalans, en un exercici de responsabilitat per part dels organitzadors:

Es diu que la manifestació del proper 11 de setembre té com a objectiu “demostrar que volem votar”, i la primera pregunta és a qui es vol demostrar això?

Si és Rajoy, és un esforç inútil, Rajoy i el govern espanyol ja han dit clarament quina és la seva postura, la de complir la Constitució espanyola, i -siguem clars- dins de la Constitució espanyola el procés d’independència de Catalunya no cap, no enganyem a la gent.
Si és Obama, Merkel, Hollande, etc … és totalment infantil pensar que aquests dirigents mundials canviïn d’opinió per veure un mosaic als carrers de Barcelona. No podem pensar que ningú ens ajudi si el Govern català no s’atreveix a donar els passos que s’exigeixen perquè el procés independentista deixi de ser un “assumpte intern espanyol”, com tècnicament és ara, i només pot deixar de ser-ho si Catalunya proclama la DUI, el que tècnicament convertiria la situació en un conflicte entre els estats.

L’únic que pot “deixar-nos votar” és el president Artur Mas, si té el coratge polític de complir la seva promesa de votar el 9N “sí o sí”, per això la manifestació hauria de ser una exigència a l’únic que es pot exigir, és dir a Mas i al Govern, no només perquè convoquin la consulta (això no és més que un gest) sinó perquè treguin les urnes el 9N “sí o sí” i no se sotmetin a cap altra consideració més que a les que emanen de la sobirania catalana.

Per què es diu que la manifestació és definitiva per poder votar? Considerem una manipulació aquesta afirmació. El dret a votar sorgeix de la voluntat del poble català expressada en les últimes eleccions catalanes i del “mandat democràtic” que aquestes van suposar. Encara que la manifestació del 11-S no se celebrés o està buida, el dret i la voluntat de votar seria el mateix: no depén d’una manifestació organitzada per ANC!

Es diu que per deixar clar aquesta “voluntat de votar” (com si encara no estigués clara), la manifestació ha de ser massiva, però … quant és massiva? És a dir: si són 300.000 “tenim dret a votar i si són 150.000 no? És un atreviment irresponsable aquest tipus de declaracions condicionades per part de ANC.

En tot cas és evident que les manifestació de 2014 pel “dret a votar” serà molt menys massiva que les de 2012-13 per la independència, així que seguint el mateix raonament de l’ANC, la conclusió és clara.

No hi ha comentaris

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.