“Xifra negra”, la gran desconeguda.

“Xifra negra”, la gran desconeguda.

Quan les estadístiques sobre seguretat eren més serioses sempre incloïen la “xifra negra”. Aquesta dada és una estimació entre els delictes que realment succeeixen i els que s’arriben a denunciar.
Ara, després de molt de temps d’estar en “lloc desconegut” (si bé l’ajuntament les duia a terme cada any) tornen a sortir a la palestra.

Aquest diferencial entre la realitat i l’estadística no para de créixer des de fa anys i anys, perquè més enllà de la dels turistes, aquesta sí que és negra del tot, ja que a “ells” ningú els fa enquestes, hi ha un fet cabdal, la ciutadania cada cop desconfia més que el fet de posar denuncia serveixi per res més que per generar molèsties. La confiança en la policia i especialment en el sistema judicial, està trencada.

Així que ja podeu fer-vos a la idea de fins a quin punt la realitat de la delinqüència supera en molt i molt les dades que ens ofereixen … “Les autoritats”.

Per dir-ho d’una altra manera, per malament que sembli que va la cosa, encara és pitjor. I no en tingueu cap dubte … Empitjorarà.

No hi ha comentaris

Publica un comentari